Rasy

Maiar

Maiar boli jedny z prvých bytostí v Arde, patria k Ainur – Svätým, ktorých Ilúvatar stvoril ako prvých. Z Maiar sú najznámejší Temný pán Sauron a Deucalion a potom Istariovia – Dvaja modrý čarodejníci a potom Radagast Hnedý, Gandalf Šedý a neskôr biely)a Saruman Biely. A potom ešte Melian, kráľovná Doriathu a matka Lúthien. Potom ešte aj balrogovia ako Gothmog a Durinova skaza ale ak ešte nejaký sú tak sú hlboko v zemských základoch. Tieto bytosti majú veľkú moc a môžu meniť podobu, často sa pridružia k niektorému z Valar(vyhľadajte si na nete)a tomu odvtedy slúžili. Väčšina Maiar žije vo Valinore.

Postavy, ktoré budu Maiar sú obmedzené na tri a aj na tie musíte upozorniť admina.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Elfovia

Quendi. To je názov pre všetkých Ilúvatarových prvorodených. Po ich prebudení, keď ich našiel Oromë a oni sa podujali na Veľkú cestu na Západ, rozdelili sa na Eldarov, ktorí išli a Avariovov, ktorí nešli. Z Eldarov došli na Západ:
všetci z rodu Vanyar, ktorým vládne Ingwë, považovaný za veľkráľa všetkých elfov. Vanyar čiže Krásni elfovia sú najkrajší a najušľachtilejší medzi všetkými elfskými národmi. Boli známi pre svoje nádherné zlaté vlasy. Veľmi milovali skladanie básní a piesní. Vzhľadom i správaním boli najviac zo všetkých elfov podobní Valar a nemali tým pádom veľa spoločného s ľuďmi. Vanyar boli miláčikmi pána Valar Manwëho a jeho ženy Vardy. Ich jazykom bola vznešená quenijčina.
väčšina z rodu Noldor, ktorý už veľkráľa nemajú,pretože posledný tejto krvi Gil-galad zomrel rukou Saurona. Noldor boli až na výnimky medzi potomkami Vanyar a Teleri, tmavovlasí a vysokí. Vynikali v poznaní a v dychtivosti po ňom – stali sa miláčikmi Aulëho. Všetci Noldorov boli skvelými remeselníkmi, ktorí vynašli písmo, vyťažili prvé drahokamy a stvorili plno vecí, nad ktorými žasli aj Mocnosti.
najpočetnejší boli Teleri,národ moreplavcov.
Tí čo ostali v Stredozemi a odtrhli sa od cesty na Západ sa nazývajú Sindari čiže Sivý elfovia. A v lesoch žijú hlavne Lesný elfovia. Ich rečou je na rozdiel od Noldor, Vanyar a Teleri sindarčina, teda šedá elfština, ktorou sa hovorí aj v Stredozemi. Spoločným písmom elfov je tengwar. V týchto dobách sídlia v Lindone, Imladrise, Lóriene, Lese zelených listov, Ithiliene a Gondorskom prístave Edhellonde ale aj v iných častiach Stredozeme.

Pri elfoch mi do druhu vždy napíšte z ktorého rodu elfov pochádza.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ľudia

Pokračujúci, elfsky Atani, sú druhé Ilúvatarove deti. V porovnaní s elfmi sú ľudia menej odolní, menej pohľadní a nemajú tak pevný charakter – je oveľa jednoduchšie ich oklamať, zastrašiť, zlomiť alebo presvedčiť k zrade. Okrem toho sú skutočne smrteľní, takže po smrti opúšťajú svet a nikto – s výnimkou Ilúvatara a snáď Mandosa a Manwëho – nevie, čo sa s nimi po smrti deje. Naproti tomu elfovia neumierajú starobou a aj po svojej smrti zostávajú v Mandosových sieňach a niektorým z nich je dovolené sa vrátiť späť medzi živých.
Ľudská smrť vždy elfom pripadala zvláštna ale pretože pôvodne mala byť darom Ilúvatara ľuďom, len málokto z elfov dokázal skutočne pochopiť horkosť smrti a dôvod, prečo sa jej ľudia tak bránia.
V týchto dobách sú ľudia najmocnejším slobodným národom Stredozeme, Štvrtým vekom sa začal vek ľudí. Žijú prakticky všade, od rieky Lhûn na západe, až po jazero Rhûn na východe a obývajú aj celý Harad.
Z ľudí sú najznámejší Edaini, tri domy priateľov elfov. Z ktorých sa neskôr stali Númenorčania alebo tiež Dúnadančania.
Potom sú Severania, ktorý pri svojom pochode v Prvom veku nikdy neprekročili Hmlisté hory, z nich pochádzajú Údolčania, Rohirrimovia a mnohý iný.
Ďalší sú Vrchovci, ľud z Eriadoru, ktorý žijú napríklad vo Svažinách.
Východniari alebo tiež „Početný ľudia“ národ alebo skôr niekoľko národov ľudí, ktorí obývali oblasť Rhûn na východe Stredozeme. Boli zrejme potomkovia ľudí, ktoré v Prvom veku zastrašil Morgoth.
Haradčania obyvatelia Haradu.
Drúadančania nie moc známy málopočetný národ žijúci v Drúadánskom lese v Gondore.
Lossothovia ľud žijúci okolo Forochelu na severe.
Otroci od jazera Nûrnen ľudia, ktorých v Treťom veku zotročili a nútili pracovať v Mordore aby uživili Sauronove armády, po jeho páde im zeme okolo jazera daroval Aragorn.

Pri ľuďoch mi napíšte do ktorého národa patria.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Trpaslíci

Trpaslíci nie sú deti Ilúvatarove, stvoril ich nedočkavý Aulë, ktorý sa nevedel dočkať Prvorodených a Ilúvatar dal trpaslíkom vlastnú vôľu a uspal ich a prebudili sa až s príchodom elfov. S týmto národom sa však nikdy nejako radi nemali ale vo Štvrtom veku sa už mali radšej, než kedykoľvek predtým. Trpaslíci sú veľmi hrdí, nepoddajní, statoční, silní a otužilý. Merajú väčšinou od metra dvadsať do metra päťdesiat. Dožívajú sa v priemere dvesto päťdesiatich rokov. Sú veľkými remeselníkmi, kováčmi a staviteľmi kamenných siení a stavieb rovnako ako aj skvelými banníkmi. Ťažia kovy v podzemí hôr, najznámejším príkladom je vzácny kov mithril z Morie. Veľkú záľubu majú tiež v spracovaní železa, striebra a zlata a vo výrobe zbraní. Nadovšetko milovali výtvory svojej práce, ktoré žiarlivo strážili. Vytvorili si vlastnú reč khuzdulštinu, ktorú však žiadne iné plemeno Stredozeme nepoznalo, pretože si ju trpaslíci veľmi prísne strážili. Jedno z mála známych slov tejto reči je označenie pre trpaslíka – Khazad. Čo sa týka trpaslíc, mnohý si chybne myslia, že neexistujú, naozaj sú ale na svojich mužov sa tak podobajú, že si ich často s mužmi pomýlia(pre ich brady). V týchto dobách žijú v Modrých horách, Osamelej hore, Jagavých jaskyniach, Železných a Šedých horách a Morií.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Hobiti

Inak aj polovičný a sindarsky Periannath, sú bytosti príbuzné ľuďom. Hobiti sa vyznačujú malým vzrastom, zhruba polovičným oproti bežnému človeku, dorastajú do výšky približne troch až štyroch stôp. Sú len o málo menší než trpaslíci ale majú drobnejšie postavy. Vzhľadom k svojmu vzrastu majú veľké, chlpaté chodidlá s veľmi tvrdou kožou, takže spravidla chodia bosí. Najväčšieho vzrastu s výškou cez štyri a pol stopy dosiahli hobiti Chicho Brandylen a Peregrin Bral vďaka čarovným nápojom, ktorými je pohostil ent Stromobrad. Hobiti sú veľmi milý a priateľský aj aj klebetný a plachý, boja sa iných národov a radšej sa venujú len sebe ale odvtedy sa už celkom spriatelili s každým, kto prechádzal po Veľkej východnej ceste. V týchto dobách žijú v Grófstve a po tom,čo im Aragorn ako kráľ Obnoveného kráľovstva daroval Vežové vrchy, tak aj tam.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ohyzdi

V sindarčine sa nazývajú Skiriti z čoho je v čiernej reči nepochybne odvodené ich meno skuruti. Všeobecne sa však nazývajú ohyzdmi, pre ich odporný smrad. Sú tu zlomyseľné bytosti s mohutnou a zhrbenou postavou. Mali žlté zuby a dlhé ruky a ich krv bola čierna a studená. Boli a stále sú to kanibalovia schopný zabiť čokoľvek a kohokoľvek a kedykoľvek a kdekoľvek. Nemajú však radi slnko hoci Sauron i Saruman už dokázali vyšľachtiť druhy, ktoré ho dokázali strpieť. Zo všetkých národov v Arde sa práve ohyzdi dokázali množiť najrýchlejšie. Nikdy nemali vlastných vodcov ale vždy zo strachu alebo z iných púríčin slúžili Temným pánom - najprv Morgothovi a neskôr Sauronovi ale po jeho páde ušli na východ a tam už zostali. V posledných rokoch sa však začali objavovať v Mordore, Rhovanione a dokonca trpaslíci už s nimi bojovali aj v Hmlistých horách.

Anketa

Páči sa vám vzhľad stránky?

Áno 74 80%
Nie 18 20%

Celkový počet hlasov: 92