Beren z rodu Ostoherovho

Nick

Deucalion

Meno

Beren z rodu Ostoherovho

Vek

30 rokov

Rasa

Človek(Dúnadán)

FC

Richard Madden

Povaha

Beren je celkom zaujímavá osobnosť a spoznať túto osobu je len veľké plus pre vás. Je trochu komplikovanejšia povaha ale vyznať sa v ňom zas až taký problém nie je, ak sa teda posnažíte. Ako prvé by určite stálo za zmienku, že nie je typom človeka, ktorý vyhľadáva samotu, skôr naopak - vyhľadáva spoločnosť druhých. Ak sa s ním zapojíte do rozhovoru môžete zistiť, že je to celkom výrečná osoba, s ktorou si máte čo povedať. Vtedy máte možnosť zistiť, že je to vlastne veľmi milý a priateľský človek, ktorého si ľahko obľúbite a tomu určite napomáha aj dôveryhodnosť, ktorou oprávnene pôsobí. Z vlastných skúseností – rovnako ako aj z cudzích – zistil, že život dokáže byť hotový boj a preto sa naučil opatrnosti a obozretnosti aby ho nič neprekvapilo, a preto je získanie jeho dôvery trochu ťažšie, no len čo sa vám to podarí tak si môžete byť istý, že ste si našli dobrého priateľa, ktorému sa môžete zdôveriť s hocičím, hold on vaše tajomstvá nikdy neprezradí. Nikdy nič nesľúbi či neprisahá len tak ledabolo do vzduchu - prísahy aj sľuby berie veľmi vážne, čo raz sľúbi, aj dodrží. Nie je však len milým chlapom, ktorý dodržuje prísahy ale tiež pozná základy slušného správania a môžete si byť istý, že je slušný skoro v každej situácií. A je veľmi ochotný takmer v hocičom - pomôcť druhým, poradiť, podržať dáme dvere aby mohla prejsť ako prvá a tak podobne. Slovo česť mu nie je neznáme. Nevie príliš dobre podvádzať alebo klamať, pretože česť má zapnutú stále a nikdy sa nevypla. Tiež by nedokázal zabiť neozbrojeného a áno, už niekoho zabil a mal z toho výčitky ešte dlho. Dá sa povedať, že Beren má aj veľký zmysel pre humor a hocikedy si nemôže odpustiť ironickú či podpichujúcu poznámku, ale samozrejme, dáva si pozor, aby nikoho neurazil a aby to povedal vo vhodnej chvíli. Je to však šikovný chalan a má nadanie na mnoho vecí - lov, šerm, jazdu, krotenie divých koní, históriu a podobne. Ak je schopný za niečo vziať alebo položiť život, tak je to rozhodne pre dobrú vec, ale hlavne pre rodinu a pre tých, na ktorých mu záleží najviac. Keď ide o jeho rodinu alebo o tých, na ktorých mu záleží, tak vtedy Beren stráca všetky hranice a je ochotný urobiť doslovne čokoľvek aby ich ochránil. Starostlivým však vie byť aj k druhým a nielen ku svojej rodine. 

Vzhľad

Beren sa v dave len tak nestratí a je veľké pravdepodobnosť, že vám naňho padne zrak aj keď sa snaží pôsobiť čo najmenej nápadne. Už len pri prvom zbežnom pohľade naňho a pri jeho prvom vyrieknutom slove si uvedomíte, že pochádza z veľkého a vznešeného rodu. Jeho črty sú typické pre Dúnadána. Preto sa vám môže zdať, že pôsobí istým spôsobom vznešenejšie než iný ľudia. Ako už bolo napísané vyššie tak v dave si ho všimnete ale inak doňho so svojou 177 centimetrovou výškou zapadne ako nič. Nikdy sa nehrbí - vždy chodí hrdo vystretí - a to mu len pridáva na autorite. S váhou 77 kilogramov sa radí do zlatého priemeru rovnako, ako so svojou výškou a je s tým aj spokojný, pretože privysoký či priťažký môže byť rovnaké mínus ako prinízky či priľahký. Má útlejšiu postavu a nenájdete na nej žiadne výrazné svaly ale tento dosť nepodstatný nedostatok mu vynahradzuje sila, rýchlosť a nehlučná chôdza, ktorej sa priučil. Tvár je z celého jeho vzhľadu najzaujímavejšia. Podlhovastú tvár mu zdobia husté hnedé vlasy, ktoré sa mu stáčajú do veľkých kučier - hlavne jedna výrazná, ktorá mu neposlušne padá na ľavú stranu vysokého čela a tú si všimnete ako prvú. No medzi hnedou nájdete už aj strieborné pramienky šedej hoci ešte na to vek nemá. Nijako sa však netají tým, aké ťažké je učesať tú hustú hrivu. Niekedy je to priam až nemožné ale zatiaľ sa väčšina pokusov úspešne vydarila. V modrých očiach po otcovi sa mu vždy zrkadlí nepriehľadná temná hĺbka cez ktorú vy nevidíte nič ale on vám vidí až do duše. Keď sa smeje tak oči pôsobia pomerne veselo ale keď na vás uprie jeho sústredený či chladný pohľad môže znervózniť alebo slabšie povahy aj vydesiť. Napriek tomu sú jeho oči z celej tváre najfascinujúcejšie. Už veľmi dávno prišiel na to, že keď je oholený do hladka vyzerá fakt príšerne a preto ho vždy môžete vidieť so strniskom - tiež má pocit, že mu pridáva na autorite.

História

Svoj pôvod odvodzuje od Tretieho domu Edainov – z rodu Hadora Zlatohlavého. Tento rod bol z troch rodov Edainov najpočetnejší. V Prvok veku bojovali po boku elfov proti Morgothovi a po tom čo pukol Thangorodrim tomtu rodu Valari darovali ostrov Númenor a bol im daní život trikrát dlhší než obyčajných ľudí. Númenor rástol do moci i bohatstva ale i naňho napokon padol Tieň a po Rozdelení patril Ostoherov rod medzi Verných, čo sa neskôr ukázalo ako správne rozhodnutie. Pretože keď Ar-Pharazôn – posledný kráľ Númenoru – zostarol, tak na podnet Saurona postavil obrovskú armádu, porušil Zákaz a doplával do Valinoru, ktorý vyhlásil za svoj. Vtedy Númenor padol no Verný pod vedením Elendila sa zachránili a doplávali do Stredozeme. Po tom čo založil Severné kráľovstvo daroval Ostoherovmu rodu veľké územia v Minhiriathe a ich sídlom sa stal veľký prístav Tharbad. Pod ich správou prístav ďalej mocnel alesilná rana nastala v dobe Posledného spojenectva, kde vdedajší pán Minhiriathu odišiel do boja a už sa nevrátil a populácia celého Arnoru bola značne zdecimovaná. Napriek tomu prístav i rod existoval ďalej až do Veľké moru v Treťom veku, ktorý vtedy vyľudnil celý Cardolan a tak sa Tharbad stal samostatným mestom. Nie však nadlho, pretože v roku 2912 keď Enedhwaith aj Minhiriath postili Veľká záplavy padol kamenný most a posledný obyvatelia mesto opustili. Ostoherov rod odišiel do Gondoru a tam prebýval po celý Tretí vek. Tu som povedal celú históriu Ostoherovho rodu. Teraz je načase priblížiť na Berena. Narodil sa v roku 3008 Tretieho veku v Minas Tirithe, kde sa narodil aj jeho otec a takto to išlo až po zničenie Tharbadu. Boli to zlé roky, pretože Hora osudu znovu blčala ohňom a dávala na známosť, že Pán Mordoru sa pripravuje na vojnu, ktorá naozaj aj prišla. On sám však v nej nebojoval, pretože keď začala Vojna o Prsteň, tak Beren mal len 10 rokov. No jeho otec v nej bojoval, prežil veľa bitiek medzi ktorými stojí za spomenutie Bitka na Pelennore a Bitka pri Morannone. Obe tieto strašné bitky prežil a videl dokonca na vlastné oči Pád Saurona. A keď sa Isildurov dedič Elessar Telcontar znovu ujal vlády nad Severným i Južným kráľovstvom, tak Ostoherovmu rodu vrátil staré pozemky s úlohou obnoviť Tharbad a dohliadať naňho, kým potrvá ich rod. Jeho otec rozkaz splnil a odišiel tam ešte toho roku a spolu s ním mnoho ďalších. Tharbad a svoje pozemky znovu zaľudnil a zveľadil. Keď napokon v roku 13 Štvrtého veku zomrel, tak Beren zdedil tituly, pocty aj pozemky a snažil sa robiť všetko tak ako aj jeho otec. A išlo mu to snáď ešte lepšie ako jemu samotnému.

Galéria

 

Anketa

Páči sa vám vzhľad stránky?

Áno 74 80%
Nie 18 20%

Celkový počet hlasov: 92